Haptonomie blog

Welkom bij het haptonomie blog van HaptonomiePlus! Hier deel ik ervaringsverhalen en dingen die me opvallen vanuit een artikel of die ik in het dagelijks leven tegenkom, bekeken vanuit een haptonomische bril. Om je in mee te nemen, te raken, te inspireren en een goed gevoel te geven. Want dat is wat mijn werk zo mooi maakt en waarom ik het zo waardevol vind. Veel leesplezier bij mijn haptonomie blog!

De beweging naar binnen maken

Deze week kwam er een meisje van 15 jaar bij me. Ze had last van het gevoel altijd maar iets te moeten, in actie te moeten komen. Misschien herken je het wel, zeker nu alles weer open is en er weer zoveel kan en mag. Het gaf haar veel onrust en ze was voortdurend met haar hoofd in de toekomst (wat ga ik doen?) en bij de omgeving. Toen we een oefening deden waarbij ik haar naar binnen liet voelen, contact liet maken met wat er in haar leeft als ze even stilgezet wordt, voelde ze iets dat ze niet kende: een soort tinteling over haar hele lijf. Het voelde nog onwennig en daardoor niet meteen prettig, maar ze merkte wel dat er meer rust ontstond. Vervolgens heb ik haar geleerd hoe ze contact kan maken met haar lijf, door haar benen aan te raken. Dit is een oefening die ze thuis ook kan doen. Ze voelde zich erna zoveel krachtiger, lichter en rustiger, wat duidelijk zichtbaar was. Door de beweging terug naar zichzelf te leren maken i.p.v. zo met de omgeving en met wat nog komen gaat bezig te zijn, nam de onrust af en voelde ze haar eigen lijf weer.

Het is, zeker in de hectische maatschappij waarin we leven, zo belangrijk om stil te staan bij waar jij behoefte aan hebt, je bewust te worden van waar je grenzen liggen en regelmatig de beweging naar binnen, terug naar jezelf te maken. Dan ga je voelen wat goed is voor jou, waardoor je keuzes kunt maken die passend zijn. En dat geeft ruimte en vrijheid.

haptonomie blog van HaptonomiePlus, vrouw kijkt uit over zee

Geef hieronder je reactie op dit haptonomie blog.

    Ga terug naar Welkom bij HaptonomiePlus.