Charlot Matthijsse

Charlot Matthijsse, haptotherapeut, kindertherapeut en orthopedagoog

Ik ben Charlot Matthijsse en werk met veel plezier en passie als haptotherapeut en kinder-en jeugdcounselor bij HaptonomiePlus. Naast haptotherapeut ben ik orthopedagoog en integratief kindercounselor. Verder ben ik geschoold in het lichaamsgeoriënteerde werken.  Ik heb bijna twintig jaar ervaring in de reguliere jeugdhulpverlening en werk in mijn praktijk zowel met volwassenen als met kinderen en hun ouder(s). Die afwisseling vind ik uitdagend en past goed bij wie ik ben. De jarenlange werk- en opleidingservaring die ik inmiddels heb, maakt het mogelijk om díe hulp te bieden die mensen nodig hebben om zich verder te ontwikkelen op een manier die goed voor hen is.

Contact

Charlot Matthijsse
Zichtstraat 2
6532 VE, Nijmegen
06-37194080
info@haptonomieplus.nl

Ik vind het elke keer weer bijzonder om een stukje met mensen mee te mogen lopen op hun pad. Te merken wat er kan gebeuren vanuit vertrouwen in de ander en te zien dat haptonomie werkt: te ervaren dat je vanuit veiligheid in contact met de ander steeds meer te voorschijn komt in wie je werkelijk bent. Dat is waarom ik zo blij word van dit werk. Naast de werkzaamheden in mijn praktijk werk ik als gedragswetenschapper en supervisor bij Ik Ben Ik Doe.

CV Charlot Matthijsse:

Gevolgde opleidingen:
2013 – 2018                             Opleiding haptotherapie, ITH te Nijmegen
2009-2010                                Jaartraining voor transformatiewerk, centrum Merkaba
2006-2008                                Kinder- en jeugdpsychotherapie, Vesta.
1999 - 2004                              Orthopedagogiek aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, gezin en gedrag
1997 - 1999                              Sociologie aan de Katholieke Universiteit Brabant
1993 - 2000                              Brabants Conservatorium aan de hogeschool te Tilburg
1989 - 1995                              VWO, Norbertus-college Roosendaal

Behaalde diploma’s en certificaten:
Vanaf 2018 tot heden: Elk jaar verschillende nascholingen, waaronder haptonomische begeleiding van kinderen, individueel systemisch werken, stress, een integrale visie, de dynamiek van emoties.
2016 Certificaat beroepscode- en tuchtrecht, certificaat agressietraining
2015 Certificaat vlaggensysteem
2014 Certificaat sociale netwerkstrategieën
2013 Certificaat Signs of Safety
2012 Triple P, niveau 4, tieners, certificaat OKI-B (ouder kind interactie bewegingsspel)
2010 Triple P, niveau 4, 0-12 jarigen, certificaat Sherborne bewegingsspel, certificaat jaartraining
transformatiewerk
2008 Counselorsdiploma kinder-en jeugdpsychotherapie
2006 Basiscursus Gezin Centraal
2004 Doctoraal orthopedagogiek
1998 Propedeuse sociologie
1996 Propedeuse conservatorium
1995 VWO

Mijn werkervaring vind je hier.

Terug naar welkom bij HaptonomiePlus.

Handtekening Charlot Matthijsse

Wees welkom!