CORONA-VIRUS EN MAATREGELEN HAPTONOMIEPLUS

Nieuwe maatregelen

Het kabinet heeft 6 mei laten weten dat de aanvullende maatregelen in de aanpak van het Coronavirus voor contactberoepen opgeheven worden per 11 mei. Dit betekent dat HaptonomiePlus per 11 mei weer geopend mag worden.

HaptonomiePlus is vanaf 11 mei weer open!

Hierbij vraag ik het volgende van jou:

  • Blijf thuis bij de volgende klachten: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. Kom dan niet naar de praktijk maar bel af.
  • Behoor je tot een kwetsbare groep? (ouderen en personen met verminderde weerstand) neem dan contact op voor overleg over je afspraak.
  • We geven elkaar nu even geen hand.
  • Let goed op je persoonlijke hygiëne en was thuis je handen als je naar de praktijk komt. Lukt dit niet, dan verzoek ik je vriendelijk hier je handen te desinfecteren.
  • Neem een eigen (bad)handdoek mee.

Wat ik doe:

  • Goed in de gaten houden dat er geen mensen met klachten de praktijk binnenkomen.
  • Bij het minste vermoeden van besmetting zal ik onze afspraak afbellen.
  • Letten op mijn eigen persoonlijke hygiëne en zoals altijd mijn handen wassen voor en na iedere behandeling.
  • Zorgen dat de praktijk goed schoon is en dat oppervlakten die aangeraakt worden vóór en na elke behandeling schoongemaakt worden. Hieronder vallen in elk geval de deurklinken, tafel en de behandelbank.

Hoe zit het met de aanraking en werken in de nabijheid?

Het aanraken van de rug is minder risicovol dan het aanraken van handen. Omdat je met je handen meer dingen aanraakt (gezicht enz). Het werken op de bank is weer mogelijk bij mensen die gezond zijn en niet tot een risico groep behoren. In het algemeen geldt dat de 1,5 meter niet meer aangehouden hoeft te worden bij deze groep mensen. Behoor je tot een risico groep, geef het dan aan. We kijken samen wat mogelijk is en passen de behandeling daarop aan. Uiteraard doe ik alles in overleg met jou.

N.B. Ik werk regelmatig met ouder en kind samen. Daarbij is het praktisch goed mogelijk als therapeut anderhalve meter afstand te bewaren, de norm die de overheid al enige tijd hanteert in verband met corona. Het is hierdoor én door alle andere maatregelen die ik tref, een veilige vorm van therapie waarbij de effectiviteit gewaarborgd blijft.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op: 06-37194080.