Haptonomie student

Vaak horen we dat je studententijd de beste tijd van je leven is. Toch is het ook een complexe tijd waarin je op een of andere manier uit balans kunt raken, waarbij je allerlei klachten kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld stress, angsten of slaapproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van alle studenten aangeeft psychische klachten te hebben (gehad) in hun studietijd. Het is dus niet zo gek als je daar ook last van hebt en overweegt om hulp te zoeken.

"Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd." - Anna Terruwe

Contact

HaptonomiePlus
Charlot Matthijsse
Tel. 06-37194080
info@haptonomieplus.nl

Als je gaat studeren breekt er een nieuwe periode in je leven aan waarbij er van alles op je afkomt. Zo ga je vaak voor het eerst op jezelf wonen en kom je in een nieuwe stad terecht. Je leef- en studieplek is nieuw en je leert allerlei nieuwe mensen kennen waar je je toe moet gaan verhouden. De studiedruk en verwachtingen zijn hoog én je hebt weinig geld. Dit alles kan ertoe leiden dat je stress of andere klachten ervaart en even hulp nodig hebt om een nieuw evenwicht te vinden waardoor je het gevoel hebt opgewassen te zijn tegen alle uitdagingen in je leven.

Review

Als je steeds hetzelfde doet, krijg je steeds hetzelfde resultaat. Maar Charlot leert je voelen en je eigen gedrag/patroon zichtbaar maken. Zo kun je een ander resultaat krijgen. Ik heb vooral veel gehad aan het voelen. Wat vind IK belangrijk en waar sta IK voor? Deze vragen kan ik nu beter beantwoorden. Ik heb een flinke persoonlijke groei doorgemaakt en ben haar zeer dankbaar. - Roel

Lees hier meer reviews van cliënten.

Haptonomie kan je helpen als je moeite hebt met bijvoorbeeld

- stress
- prestatiedruk
- het aangeven van je grenzen
- onzekerheid
- hoge verwachtingen van jezelf en/of anderen
- het maken van nieuwe vrienden
- overbelasting
- slaapproblemen
- eenzaamheid

Als je één of meerdere van deze dingen herkent, is haptonomie wellicht iets voor jou. In de sessies leer je jezelf beter kennen. Wie ben je? Welke patronen heb je ontwikkeld? Ben je geworden wie je werkelijk bent of wilt zijn? En wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen? In de sessies leer je nieuwe vaardigheden die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Daardoor kun je je klachten verminderen en meer balans gaan ervaren. En dat kan een gevoel van vrijheid geven en studeren weer leuk maken.

Ik help je hier graag bij. En omdat ik uit ervaring weet dat studeren duur is, hanteer ik een aantrekkelijk studententarief van 45 euro per sessie. Als je recht hebt op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering kost het je dus (bijna) niks!

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

Afbeelding symbool voor overwinnen van stress