Haptonomie volwassenen

Foto behandeling haptonomie bij HaptonomiePlus in Nijmegen door Charlot Matthijsse

HaptonomiePlus biedt haptonomie voor volwassenen. In de haptonomie staat de ontwikkeling van het voelend vermogen centraal. Tijdens de haptonomische sessies ontwikkel je meer evenwicht tussen denken en voelen. Daardoor kun je je keuzevrijheid vergroten en meer balans gaan ervaren in je dagelijks leven. Ben je in contact met je lichaam, je gevoel, je zelf of leef je vooral  in je hoofd? Haptotherapie leert je je aandacht in jezelf te richten, te ontdekken wat er van binnen leeft, welke spanningen en gevoelens je ervaart, hoe je deze kunt dragen en wat ze je vertellen. Zo leer je de taal van je lichaam en gevoel te verstaan en met elkaar te verbinden. Lees hier verder over wat haptonomie is en wat het voor je kan betekenen.

"Vertel me iets en het waait door me heen, laat me iets zien en ik weet het morgen nog, laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven."
- Lao Tse

Haptonomie voor volwassenen kan je helpen in veel verschillende situaties, zoals: 

- stress, overspannenheid of burn-out
- het leren kennen en uiten van je gevoelens
- slaapproblemen
- het leren omgaan met hoogsensitiviteit
- een gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid
- het leren aangeven van je grenzen
- corona gerelateerde stress
- lichamelijke klachten hebt waar geen medische oorzaak voor is
- opvoedkundige vragen
- het leren maken van keuzes
- moeite met intimiteit en nabijheid
- rouw of verlies
- vragen rondom zingeving

Review

Mijn leven kwam even tot stilstand toen het me niet meer lukte alle ballen in de lucht te houden. Mijn huisarts heeft mij toen doorverwezen naar Charlot; dat was een gouden zet. Ik kijk terug op een bijzonder half jaar waarin ik samen met Charlot mocht ontdekken wat ik zélf nodig heb, waar mijn grenzen liggen en waar ik van opbloei.... 

Hier lees je meer reviews.

Beeldje HaptonomiePlus Nijmegen

Werkwijze

  • Ervaringsoefeningen: Dit zijn aandachts- en bewegingsvormen die je in contact brengen met je fysieke lichaam, je gevoel en de ruimte. Ze leren je hoe je in contact komt en kunt blijven met jezelf door de dag heen. Je gaat ervaren welke posities ten opzichte van de ander je al goed in kunt nemen en in welke posities je nog iets te ontwikkelen hebt.  In de sessies wordt een koppeling gemaakt naar het dagelijks leven, zodat je de ervaringen kunt plaatsen en integreren in je leven.
  • Aanraking: Dit is een belangrijk aspect binnen de haptonomie voor volwassenen. Door de affectieve aanraking  word je je bewust van je lichaam en krijg je meer contact met je gevoelens. Dit helpt je om beter naar je lichaam te luisteren, waardoor je je grenzen beter gaat voelen en kan aangeven. Zo kun je je veerkracht, vitaliteit en zelfvertrouwen vergroten. Mijn handen kunnen je helpen je aandacht op je lichaam te richten. Is deze aanraking lastig voor je? Dan beginnen we op een andere manier. Voorop staat dat jij je veilig voelt en je in je eigen tempo steeds meer leert openstellen.

"Een aanraking zegt meer dan duizend woorden".

Terug naar Welkom bij HaptonomiePlus.