Haptonomie kinderen

Inleiding

Heeft je kind gedragsproblemen, faalangst, slaapproblemen of gaat het om een andere reden niet goed met hem of haar? Dan kan ik mogelijk veel voor jullie betekenen. Bij kinderen werkt haptonomie vaak heel goed, omdat ze nog in verbinding staan met hun gevoel en de dingen nog niet zo rationeel  benaderen als volwassenen.  Alle ervaringen die we opdoen in ons leven liggen opgeslagen in ons lichaam. We hebben een geheugen waarin alle indrukken van jongs af aan vastgelegd worden. Deze ervaringen en de mate van gevoeligheid van het kind bepalen de invloed ervan op het latere leven. De ervaring leert dat vroegtijdige behandeling snel effect heeft en op de langere termijn ook doorwerkt.

"We worden als voelers geboren en vaak tot denkers gemaakt."

Contact

HaptonomiePlus
Charlot Matthijsse
Tel. 06-37194080
info@haptonomieplus.nl

Werkwijze

In de sessies oefenen we om te onderzoeken wat je voelt en iets te doen aan dingen die niet fijn zijn. Dit doen we met spelletjes en aanraking. Hierbij gebruik ik verschillende spelvormen en materialen, afhankelijk van de vraag. Omdat ouders/primaire verzorgers een belangrijke rol vervullen in het leven van hun kind, betrek ik hen ook bij de begeleiding. Jongeren vanaf zestien jaar mogen kiezen of ze dit willen.

"Ik vond het fijn bij Charlot. Ik kon iets vertellen en zij begreep me gewoon echt! Ze heeft me geleerd dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat ik kan kiezen. Dat doe ik nu ook. 'Het huis in de ballon' is een oefening die ik heel fijn vond.
Charlot vertelde me wat er allemaal kon en ik kon daar zelf in kiezen. Ik vind Charlot lief en vond het jammer dat het zo snel alweer voorbij was." - HW

Hier vind je alle reviews.

Haptonomie is onder andere geschikt voor kinderen die hulp kunnen gebruiken bij

- gedragsproblemen (bijvoorbeeld agressief of teruggetrokken gedrag, maar ook eetproblemen)
- angsten, zoals faalangst of sociale angst
- weerbaarder worden
- het uiten van hun gevoel
- slaapproblemen
- psychosomatische klachten
- (onverwerkte) trauma’s
- disbalans in cognitieve en emotionele ontwikkeling
- pestgedrag (pesters en gepesten)
- hechtingsproblemen

Als er problemen zijn in de ouder-kindinteractie, bied ik bij kinderen tot circa acht jaar naast haptonomie voor kinderen ook haptonomie voor kind en ouder(s) aan. Ook bied ik kindercounseling aan. Samen met de ouder(s) en het kind bespreek ik welke vorm van begeleiding het beste aansluit en wenselijk is.

Neem gerust contact met me op en informeer naar de mogelijkheden.

Afbeelding haptotherapeut met kind in Nijmegen