Kindercounseling

Inleiding

Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Ieder kind is wel eens tijdelijk uit balans. Maar wat doe je als ouder wanneer de problemen van je kind langer aanhouden of groter worden? Soms is het nodig om hulp te zoeken. Als je kind last heeft van bijvoorbeeld gedragsproblemen, angst of (de gevolgen van) een scheiding kan mijn hulp als kindercounselor uitkomst bieden.

Wat is kindercounseling

Ben je op zoek naar een laagdrempelige vorm van hulp voor je kind? Dan is kindercounseling mogelijk wat je zoekt. Deze vorm van hulp bied ik kinderen met een gezonde stabiele basis, die tijdelijk uit balans zijn. Bijvoorbeeld door scheiding van de ouders, door het overlijden van een naaste of pesten. Het is geschikt voor kinderen en jongeren tussen de vijf en achttien jaar. In de sessies help ik je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. Zo nodig betrek ik jou als ouder bij de hulp. Vaak heb ik je kind na een paar sessies weer goed vooruit geholpen.

Review

Voor mijn zoontje was ik op zoek naar een passende therapie. Vrijblijvend hadden we een intakegesprek en we voelden meteen een klik. Charlot luistert naar wat je belangrijk vindt en maakt vanuit daar een plan. Het heeft ons super geholpen en ik zal haar zeker aanraden. - Sharon

Lees hier alle reviews.

Kindercounseling kan zinvol zijn bij

- gedragsproblemen (bijvoorbeeld agressief of teruggetrokken gedrag)
- problemen i.v.m. echtscheiding, verhuizing of overlijden
- angst, zoals faalangst of sociale angst
- moeite met weerbaar zijn
- lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is
- slecht slapen
- (hoog)gevoeligheid
- problemen in het contact met anderen (bijvoorbeeld gepest worden of zelf pesten)
- stress, spanningen en piekeren
- concentratieproblemen

afbeelding kindercounseling Nijmegen

Werkwijze

Vóór de eerste sessie stuur ik een vragenlijst op die ouders invullen. Zo ben ik alvast op de hoogte van een aantal belangrijke dingen en hoeven we in de sessie zelf niet te lang stil te staan bij de hulpvraag.  Samen stemmen we af of het daarna zinvol is dat je kind alleen komt, of dat het fijner is als één van de ouders erbij aanwezig zijn. In de sessies ga ik samen met je kind aan de slag om ervoor te zorgen dat hij of zij beter om kan gaan met de dingen die moeilijk zijn zodat je kind weer lekker in zijn/haar vel komt te zitten. Ik help je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. We werken aan de dingen die je kind (nog) moeilijk vindt en kijken daarbij ook waar hij of zij goed in is. Ik gebruik verschillende methoden en middelen, zoals spel, creatieve werkvormen, systemisch werk en cognitieve gedragstherapie. Samen zoeken we een aanpak die bij jouw kind past.

Bij kinderen en jongeren tot zestien jaar worden de ouders ook betrokken bij de hulp. Zo is de intake samen met de ouder(s) en vindt er na een aantal sessies een evaluatie plaats met de ouder(s) waar het kind (deels) bij aanwezig is. Als dat zinvol en/of wenselijk is, zijn de ouders bij alle sessies aanwezig. Jongeren vanaf zestien jaar mogen zelf kiezen of ouders betrokken worden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op bij vragen of om naar de mogelijkheden te informeren.

praktijkruimte kindercounseling Nijmegen