Kindercounseling

Inleiding

Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Ieder kind is wel eens tijdelijk uit balans. Maar wat doe je als ouder wanneer de problemen van je kind langer aanhouden of groter worden? Soms is het nodig om hulp te zoeken. Als je kind last heeft van bijvoorbeeld gedragsproblemen, angst of (de gevolgen van) een scheiding kan mijn hulp als kindercounselor uitkomst bieden.

Wat is kindercounseling

Ben je op zoek naar een laagdrempelige vorm van hulp voor je kind? Dan is kindercounseling mogelijk wat je zoekt. Deze vorm van hulp bied ik kinderen met een gezonde stabiele basis, die tijdelijk uit balans zijn. Bijvoorbeeld door scheiding van de ouders, door het overlijden van een naaste of pesten. Het is geschikt voor kinderen en jongeren tussen de vijf en achttien jaar. In de sessies help ik je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. Zo nodig betrek ik jou als ouder bij de hulp. Vaak heb ik je kind na een paar sessies weer goed vooruit geholpen.

Review

Voor mijn zoontje was ik op zoek naar een passende therapie. Vrijblijvend hadden we een intakegesprek en we voelden meteen een klik. Charlot luistert naar wat je belangrijk vindt en maakt vanuit daar een plan. Het heeft ons super geholpen en ik zal haar zeker aanraden. - Sharon

Lees hier alle reviews.

Kindercounseling kan zinvol zijn bij

- gedragsproblemen (bijvoorbeeld agressief of teruggetrokken gedrag)
- problemen i.v.m. echtscheiding, verhuizing of overlijden
- angst, zoals faalangst of sociale angst
- moeite met weerbaar zijn
- lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is
- slecht slapen
- (hoog)gevoeligheid
- problemen in het contact met anderen (bijvoorbeeld gepest worden of zelf pesten)
- stress, spanningen en piekeren
- concentratieproblemen

afbeelding kindercounseling Nijmegen

Werkwijze

Eerst vindt er een intakegesprek plaats met ouder(s) waarin de problematiek besproken wordt. Kinderen vanaf 12 jaar zijn hierbij aanwezig. Vervolgens vinden er een aantal sessies met je kind plaats. Daarbij ga ik samen met je kind aan de slag om ervoor te zorgen dat hij of zij beter om kan gaan met de dingen die moeilijk zijn zodat je kind weer lekker in zijn/haar vel komt te zitten. Ik help je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. We werken aan de dingen die je kind (nog) moeilijk vindt en kijken daarbij ook waar hij of zij goed in is. Ik gebruik verschillende methoden en middelen, zoals spel, creatieve werkvormen, systemisch werk en cognitieve gedragstherapie. Samen zoeken we een aanpak die bij jouw kind past.

Bij kinderen en jongeren tot zestien jaar worden de ouders ook betrokken bij de hulp. Zo is de intake samen met de ouder(s) en vindt er na een aantal sessies een evaluatie plaats met de ouder(s) waar het kind (deels) bij aanwezig is. Als dat zinvol en/of wenselijk is, zijn de ouders bij alle sessies aanwezig. Jongeren vanaf zestien jaar mogen zelf kiezen of ouders betrokken worden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op bij vragen of om naar de mogelijkheden te informeren.

praktijkruimte kindercounseling Nijmegen