Wie is Charlot Matthijsse

Ik ben Charlot Matthijsse en werk met veel plezier en passie als haptotherapeut en kinder-en jeugdcounselor bij HaptonomiePlus. Naast haptotherapeut ben ik orthopedagoog en integratief kindercounselor. Verder ben ik geschoold in het lichaamsgeoriënteerde werken.  Door de combinatie van de opleidingen die ik gevolgd heb kan ik mensen met uiteenlopende klachten op een diepgaande manier helpen. Ik heb bijna twintig jaar ervaring in de reguliere jeugdhulpverlening en werk in mijn praktijk zowel met volwassenen als met kinderen en hun ouder(s). Naast de werkzaamheden in mijn praktijk werk ik als gedragswetenschapper en supervisor bij Ik Ben Ik Doe. Anderen geven vaak aan dat ik rust, vertrouwen en betrokkenheid uitstraal, wat als prettig wordt ervaren tijdens de sessies.

“Haptonomie brengt je dichter bij jezelf".

Aanbod

Jou helpen weer in balans te komen en meer verbinding met jezelf én met anderen om je heen te creëren, is mijn passie! Ik word elke keer weer blij van de groei die mensen in mijn praktijk doormaken.  Kom je er om welke reden dan ook zelf even niet meer uitkomt, dan is mijn aanbod mogelijk iets voor jou. Ik help je om weer in beweging te komen en je verder te ontwikkelen. In mijn begeleiding staat bewustwording en het ontwikkelen van je gevoelsleven centraal. Uit eigen ervaring heb ik ontdekt hoe belangrijk het is de verbinding met jezelf te herstellen om zo je eigen weg te vinden. Door het evenwicht te herstellen tussen denken en voelen wordt het makkelijker om de keuzes te maken die bij jou passen. Daardoor kun je je klachten verminderen en je draagkracht vergroten. Dit geeft meer balans en vrijheid in je dagelijks leven.

Ook als je kind hulp nodig heeft, kun je bij mij terecht. Ik bied zowel haptonomische begeleiding als kindercounseling. Samen met ouder(s) en kind kijk ik welk aanbod het meest passend is. Zo nodig betrek ik de ouder(s) intensief bij de hulp. Mijn uitgangspunt  is om hulp op maat aan te bieden, die zo licht is als mogelijk en zo zwaar als nodig.

Mogelijkheden binnen de begeleiding

      Ik ontmoet je graag!

Charlot Matthijsse, haptotherapeut, kindercounseler en orthopedagoog
Handtekening Charlot Matthijsse